Прстени за Пенис

Прстените за пенис ја задржуваат крвта во пенисот и на тој начин ја подобруваат ерекцијата. Секако, доколку изберете модел со вибратор, можете на вашиот партнер му овозможите во исто време и вибрирачки клиториални сензации. Исто така постојат и прстени за пенис со двојна функција кои се наменети и за пенисот и за тестисите. Доколку не сте сигурни каков прстен за пенис е идеалниот избор за вас, ви препорачуваме да го прочитате нашиот водич за почетници кој ќе ви помогне при избор и користење на оваа мала направа.

Прикажувам 1–48 од 60 резултати

Прстените за пенис се еден вид сексуална играчка дизајнирана да го подобри сексуалното задоволство и перформанси. Овие прстени обично се носат околу основата на пенисот или скротумот за да го стегнат протокот на крв и да помогнат во одржувањето на ерекцијата.

Достапни се неколку различни видови прстени за пенис, секој со свои уникатни карактеристики и придобивки.

Силиконски прстени за пенис: Ова се најпопуларниот тип на прстени за пенис, бидејќи се еластични и флексибилни, што ги прави лесни за ставање и вадење. Тие се исто така водоотпорни и лесни за чистење, што ги прави одлична опција за употреба под туш или када.

Прстени за пенис TPR/TPE: TPR (термопластична гума) и TPE (термопластичен еластомер) се видови на синтетичка гума што се користат за правење прстени за пенис. Овие материјали се еластични и флексибилни, што ги прави лесни за ставање и вадење, а исто така се водоотпорни и лесни за чистење.

Метални прстени за пенис: Овие прстени се направени од метал, како што се нерѓосувачки челик или титаниум, и често се користат во светот на BDSM. Тие не се еластични или флексибилни, така што може да биде потешко да се стават и вадат. Сепак, тие се многу издржливи и можат да се носат подолго време.

Вибрирачки прстени за пенис: Овие прстени се дизајнирани со мал вибратор вграден во основата, кој може да обезбеди дополнителна стимулација за двата партнера за време на сексуалниот однос. Некои модели доаѓаат и со далечински управувачи, што му овозможува на носителот да ги прилагоди поставките за вибрации по желба.

Прилагодливи прстени за пенис: Овие прстени имаат механизам кој му овозможува на корисникот да ја прилагоди затегнатоста на прстенот за поприлагодено вклопување. Тие можат да бидат добра опција за мажи кои се нови во користењето на прстените за пенис.

Секој од овие типови на прстени за пенис има свој подтип или карактеристики, кои вклучуваат:

Силиконски прстени за пенис: Постојат различни видови силиконски прстени, како што се прстени со додадена текстура, гребени и испакнатини кои се дизајнирани да обезбедат дополнителна стимулација на партнерот за време на сексуалниот однос.

Прстените за пенис TPR/TPE доаѓаат во различни текстури и форми, како што се оние со додадена текстура, гребени и испакнатини кои се дизајнирани да обезбедат дополнителна стимулација за партнерот за време на сексуалниот однос.

Метални прстени за пенис: Некои метални прстени за пенис доаѓаат со додадени украси, како што се столпчиња или шилци, кои може да се користат за да се додаде BDSM елемент во сексуалната игра.

Вибрирачки прстени на пенис: Некои вибрирачки прстени на пенис доаѓаат со додадени текстури, гребени и испакнатини за дополнителна стимулација на партнерот за време на сексуалниот однос. Некои, исто така, имаат повеќе модели на вибрации и брзини.

Прилагодливи прстени на пенис: Некои прилагодливи прстени на пенис доаѓаат со додадена текстура, гребени и испакнатини за дополнителна стимулација на партнерот за време на сексуалниот однос.

Како заклучок, прстените на пенис нудат различни придобивки за двата партнера за време на сексуалната активност. Тие можат да помогнат во одржувањето на ерекцијата и да го продолжат односот, а исто така можат да обезбедат дополнителна стимулација за двата партнера. Со разновидноста на различни видови и подвидови на прстени за пенис на располагање, постои прстен кој ќе одговара на потребите и преференциите на секој корисник.

Секогаш користете лубрикант додека користите прстен за пенис за да го направите искуството поудобно и погрижете се да го користите правилно, следејќи ги упатствата на производот и консултирајте се со лекар пред да го користите доколку имате некоја медицинска состојба.

Shopping Cart
Scroll to Top