Лубриканти

Лубрикантите се специјално формулирани за да ја зголемат удобноста и задоволството за време на интимните моменти. Тие се справуваат со потенцијалното триење и непријатност. Без разлика дали ќе изберете лубриканти на база на вода, силикон или масло, изборот на вистинскиот лубрикант за вашите потреби може значително да го подобри целокупното сексуално искуство. Лубрикантите не само што го минимизираат триењето, туку и обезбедуваат непречено и сензуално лизгање. Со тоа поттикнуваат поинтимна врска помеѓу партнерите и промовирајќи опуштена и пријатна атмосфера. Со различни достапни опции, наоѓањето на совршен лубрикант додава дополнителна интимност, обезбедувајќи позадоволително и попријатно искуство за сите вклучени. Ако не сте сигурни каков лубрикант е вистинскиот избор за вас прочитајте го нашиот водич за почетници.

Се прикажуваат сите 32 резултати

Лубрикантите се неопходен и суштински додаток на секое сексуално искуство. Тие се дизајнирани да го намалат триењето и да го подобрат задоволството при сексуален однос и други форми на сексуална активност.

Постојат најразлични лубриканти и тие доаѓаат во различни форми, вклучувајќи течности, гелови и креми. Исто така тие можат да бидат на база на вода, на база на силикон или на база на масло.

Една од главните придобивки од користењето лубриканти е тоа што тие можат да го подобрат задоволството и да ја намалат непријатноста за време на сексуалната активност. Сексот без доволно подмачкување може да биде непријатен, па дури и болен, но додавањето на подмачкување може да го направи искуството поудобно и попријатно.

Лубрикантите исто така може да го олеснат користењето кондоми и други форми на заштита за време на сексот. Друга придобивка од лубрикантите е тоа што тие можат да ја зголемат долговечноста на сексуалната активност. Природното подмачкување на телото може да се исуши при долготрајна сексуална активност, но лубрикантите можат да помогнат да се одржи таа влажност која ви е потребна.

При изборот на лубриканти, важно е да се земе предвид видот на активност за која ќе го користите.

Лубрикантите на база на вода се одлична опција за секаква употреба, но тие можат да се исушат побрзо од лубрикантите на база на силикон или масло.

Лубрикантите на база на силикон траат подолго и можат да се користат во вода, но не можат да се користат со сексуални играчки на база на силикон.

Лубрикантите на база на масло може да се користат за масажа, но не можат да се користат со кондоми од латекс. Исто така, важно е да се земат предвид сите други состојки што може да се наоѓаат во лубрикантот, бидејќи некои може да предизвикаат иритација или алергиски реакции кај некои луѓе. Ако имате чувствителна кожа, можеби вреди да изберете лубрикант кој е без додадени мириси и конзерванси.

Shopping Cart

Филтрирај по цена

Scroll to Top