Вагинални / Кегел топчиња

Подобрете го вашето здравје и сексуалното задоволство со зајакнување на вагиналните мускули со помош на Вагинални / Кегел топчиња! Вршењето Кегелови вежби го препорачуваат гинеколози и сексолози, а употребата на вагинални топчиња помага на многу начини. Прочитајте го нашиот водич за користење и одржување на Кегел топки.

Се прикажуваат сите 25 резултати

Вагиналните или Кегеловите топки, познати и како топчиња Бен Ва, се мали, тешки топчиња кои се вметнуваат во вагината за да помогнат во зајакнувањето на мускулите на дното на карлицата.

Овие мускули, кои се истите што се користат за време на Кегеловите вежби, го поддржуваат мочниот меур, матката и ректумот, а кога се силни, може да доведат до подобра контрола на мочниот меур, зголемена сексуална сензација и уште поинтензивни оргазми.

Една од главните придобивки од користењето вагинални или Кегел топки е тоа што тие можат да помогнат да се подобри контролата на мочниот меур и да се спречи инконтиненција. Како што старееме, овие мускули може да ослабат, што доведува до случајно протекување и други проблеми. Со редовно користење на Кегеловите топки, можете да помогнете во зајакнувањето на овие мускули, што ќе доведе до подобрување на контролата на мочниот меур.

Друга придобивка од вагиналните или Кегеловите топки е тоа што тие можат да го зголемат сексуалното задоволство и сензација. Кога се носат во текот на денот, тие обезбедуваат суптилна, постојана стимулација што може да го подобри возбудувањето и да ги направи оргазмите посилни. Тие исто така може да се носат за време на сексуалниот однос за да додадат дополнителна стимулација за двата партнера.

При изборот на вагинални или Кегел топки, треба да се земат предвид неколку работи. Прво, разгледајте го материјалот на топчињата. Тие можат да бидат направени од пластика, метал или силикон. Генерално се смета дека силиконот е поудобен за продолжено носење, а исто така е безбеден и за телото. Следно, размислете за тежината на топчињата. Некои се потешки и попредизвикувачки за држење, додека други се полесни и подобри за почетници. Друга работа што треба да се земе предвид е дека некои сетови доаѓаат со повеќе топчиња, што ви овозможува да ја зголемите тежината и интензитетот на тренингот додека станувате посилни. И на крај, некои комплети доаѓаат со кабел за вадење што го олеснува отстранувањето.

Кога станува збор за чистење и одржување, лесно е да се грижите за хигиената на кегеловите топки. Може да се мијат со благ сапун и вода или со средство за чистење играчки. Исто така, важно е да користите добар квалитет на лубрикант на база на вода за дополнителна удобност и леснотија на вметнување.

Shopping Cart

Филтрирај по цена

Scroll to Top