Презервативи

Презервативи се тенки бариери налик на обвивка, типично направени од латекс или полиуретан. Тие се носат преку пенисот за време на сексуалниот однос за да се спречи бременост и да се намали ризикот од сексуално преносливи инфекции (СПИ). Функционираат на начин што создаваат физичка бариера која ја блокира размената на телесни течности, како што се спермата, вагиналниот секрет и крвта, помеѓу партнерите.

Презервативите се незаменлив производ за поединци од сите полови и сексуални ориентации. За сите оние кои се сексуално активни и сакаат да се заштитат себеси и своите партнери од несакана бременост и СПИ. Тие се многу ефикасни кога се користат правилно и доследно. Презервативите нудат до 98% заштита од бременост и значително го намалуваат ризикот од пренос на СПИ, вклучително и ХИВ.

Најдете сигурен и удобен кондом токму за вас. Прочитајте го нашиот водич за избор и употреба на кондоми.

Се прикажуваат сите 15 резултати

Презервативите (кондоми) се суштинска форма на заштита за време на сексуалната активност. Не само што спречуваат несакана бременост, туку и штитат од сексуално преносливи инфекции (СПИ). Во нашата секс продавницас нудиме широк спектар на кондоми за да ги задоволиме потребите на секој клиент.

Еден од најпопуларните типови на кондоми се традиционалните презервативи од латекс. Овие кондоми се направени од латекс и се дизајнирани да обезбедат цврст и сигурен фит. Тие доаѓаат во различни големини и стилови, вклучувајќи подмачкани и ребрести за дополнителна стимулација.

За оние кои бараат понапредна опција, нудиме и кондоми со текстура. Овие кондоми доаѓаат во различни текстури, како што се ребрести, навртки и точки, и се дизајнирани да обезбедат дополнителна стимулација за двата партнера за време на сексуалниот однос.

Важно е да се напомене дека презервативите се единствената форма на контрацепција која штити и од СПИ, па затоа е од клучно значење да ги користите за време на секаков вид сексуален контакт.

Нашата секс продавница нуди широк спектар на кондоми, за да можете да го најдете совршениот што одговара на вашите потреби и преференции.

Сите наши кондоми се направени од материјали безбедни за телото и се дизајнирани да обезбедат максимална заштита и задоволство.

Shopping Cart

Филтрирај по цена

Scroll to Top