Анални Лубриканти

Анални лубриканти се специјализирани производи дизајнирани да го олеснат аналниот однос и да овозможат удобна и пријатна анална игра. За разлика од обичните лубриканти, аналните лубриканти се формулирани од состојки кои обезбедуваат дополнителна влажност и го намалуваат триењето, правејќи ја пенетрацијата помазна и поудобна.

Ректумот и анусот природно не се подмачкуваат како што тоа го прави вагината, што може да доведе до непријатност и болка за време на аналната пенетрација. Затоа, употребата на висококвалитетни анални лубриканти е од клучно значење за да се обезбеди безбедно и пријатно искуство.

Се прикажуваат сите 8 резултати

Поединци од сите сексуални ориентации и родови идентитети можат да имаат корист од користењето анални лубриканти, без разлика дали имаат анален однос со партнерот или пак за соло играње со анални играчки. Дополнително, аналните лубриканти можат да бидат особено корисни за луѓето кои се нови во аналната игра или оние кои ретко се занимаваат со неа, бидејќи може да помогне да се релаксираат мускулите и да се намали ризикот од повреда.

При изборот на анален лубрикант, од суштинско значење е да се избере оној кој е специјално формулиран за анална употреба и е компатибилен со кондоми и сексуални играчки. Побарајте производи кои се направени од состојки безбедни за телото и без иритирачки адитиви или хемикалии. Не заборавајте да комуницирате отворено со вашиот партнер, да користите многу лубрикант и да престанете ако почувствувате непријатност или болка.

Shopping Cart

Филтрирај по цена

Scroll to Top