Водич за почетници – Дилдо

Доколку сте љубител на секс играчки, сигурно барем еднаш сте се запрашале, која е најстарата секс играчка на светот? Или можеби, најпопуларната? Ние имаме одговор на тоа. Најстарата секс играчка на светот во исто време е и една од генерално најпопуларните. Станува збор за дилдото. Во овој водич за почетници – дилдо ќе прочитате што е дилдо, какви видови на дилда постојат и како се користат. Па , да започнеме…

Дилдата се реални имитации на пенис во ерекција, каде всушност ќе се изненадите од деталната изработка на самите вени и пори Постојат и исклучоци кои можат да бидат и доста стилизирани и не толку реални.

Како да изберете соодветно дилдо за вас?

Идентично како и во случајот со вибраторите, не мора да значи дека се што е поголемо е всушност – подобро. Иако, секако, многу се важни се и димензиите и самиот материјал на изработка. Доколку станува збор за почетници, тогаш побезбедно и посоодветно е да се избере помало дилдо, бидејќи така користењето би било поудобно и побезбедно. Ние ви нудиме одлична понуда на дилда, каде можете да изберете модели кои се движат од почетнички, па се до многу напредни, за поискусни корисници.

Материјалот од кој е направено самото дилдо, всушност вам ви доловува како ќе се чувствувате вие кога ќе се користи истото. Она кое е направено од потврд материјал, на пример метал, керамика или пак, стакло – ќе биде навистина круто и би било погодно за внатрешно истражување, анализирање и точно стимулирање, додека пак, сите оние кои се изработени од помеки материјали (PVC , TPE, TPR пластика или силикон) се прилагодуваат на вашата анатомија и се доста пофлексибилни од сите претходно наведени. Без разлика на вашите потреби и моментални желби, наша препорака е секогаш да избирате материјали кои се впрочем, безбедни за вашето тело. Тоа се сите оние кои не содржат пластични омекнувачи (фталати).

Видови дилда

Реалистично дилдо

Ова се всушност, многу реални имитации на пенис кој е во ерекција, пропратено со детална структура на пори, текстура, вени и тестиси. Најчесто, се наоѓа во помека форма, па со самото тоа е и пофлексибилно. Но, таа карактеристика, сепак, зависи од материјалот од кој е изработено самото дилдо ( силикон, ТРЕ или ТРR пластика)

Дополнителна стимулација при пенетрација придонесува и самата изработка на вената долж него. Најчесто доаѓаат со опција за употреба со т.н ремен за прицврстување, или пак, цврста површина на која е фиксирано.

Силиконско Дилдо

Анално дилдо

Многу важна информацоија околу употребата на аналното дилдо е самиот факт дека тоа мора да има продолжена основа, за ваша поголема сигурност, која ќе исклучи секаква можност дилдото да навлезе премногу длабоко, односно, самиот анус да не го повлече многу подлабоко за време на оргазмичните контракции додека се случуваат. Овие дилда се потесни од стандардните дилда со оглед на самиот отвор и канал на анусот.

Анусот нема природно подмачкување, како што веќе знаете,па затоа, исклучиво користете лубрикант кој служи за анално стимулирање.

сет од 3 стаклени анални дилда
анални бели дилда
црно двострано дилдо

Стилизирано дилдо

Овие дилда обично се прават од стакло, метал или керамика и најчесто немаат реални детали, или пак, се премногу стилизирани до крајност. Нефлексибилни се и доста цврсти, направени од еко-материјали ( на пример стакло, метал или керамика) Овие играчки имаат идеална мазна завршница, која овозможува пробивање без проблеми и мака и овозможуваат пријатно внатрешно стимулирање.

Материјалите се безбедни и исто така, имаат долготраен век. Со нив можете да користите буквално секаков вид на лубриканти. Интересен факт за овие дилда е дека можете да ги загревате, на пример, под млаз топла вода доколку сакате. Или пак, спротивно на тоа, можете да ги ладите во фрижидер, доколку сте љубител на таков вид на стимулација.

За одржување се премногу лесни. Просто, измијте ги со сапун и вода, а може да се мијат и во машина за миење садови. Исто така, овие дилда се непорозни.

Сензуално стаклено двострано дилдо-насловна
стаклено дилдо

Двострано дилдо

Двата краеви на ова дилдо се наменети за пенетрација и всушност е подолго во должина од останатите видови на дилда. Флексибилно е и неговата намена е всушност, двојната пенетрација. Може да биде и стилизирано, а може да биде и целосно реалистично.

Двострано желе дилдо

Дилдо со ремен

Дилдо со ремен е всушност секој вид на дилдо од споменатите, кое има додадена продолжена основа, со цел, овозможување да се прицврсти на ременот.

Доколку купувате дилдо и појас со ремен засебно, тогаш исклучоиво обрнете внимание на самиот дијаметар на дилдото, и истовремено, на внатрешниот дијаметар на О-прстенот, што всушност, следи со ременот.

Дилдо со ремен црно

Дилдо со двојна густина

Ова се всушност дилда каде доминираат два материјали од кое е направено и тие се со различна густина. За јадрото – потврд, а помек – за надворешната обвивка. Исходот е секс играчка која има сила еднаква на напнат мускул, но, во исто време нуди и доволна флексибилност. А вие ќе чувствувате мекост. Овие карактеристики го прават ова дилдо идеален избор за секој кој бара играчка која ќе овозможи да почувствува реална возбуда.

Како се користи дилдото?

Пред и по секоја употреба, од исклучителна важност е да го измиете дилдото со вода и антибактериски сапун. Како и секоја друга секс играчка, воедно. Исто така, можете да го измиете и со средство за чистење на секс играчки.

Наша препорака е да го користите дилдото со лубриканти, без разлика дали дилдото го користите за анална или вагинална употреба. Тој секое ваше искуство ќе го направи многу повозбудливо и пореално. Со дилдо од метал, стакло или керамика, вие не сте ограничени во употребата на лубриканти, додека со силиконските и оние изработени од меки материјали (PVC, TPR, TPE) важно е да користите лубриканти врз база на вода, со цел да избегнете хемиска реакција на лубрикантот со материјалите. Самиот процес на чистење, во принцип е едноставен, бидејќи лубрикантите врз база на вода доста полесно се отстрануваат од самата играчката, за разлика од оние врз база на масло или силикон.

Се надеваме дека овој водич за почетници – дилдо ви одговори на некои од прашањата кои ве мачеа на оваа тема. Не чекајте за да ги почувствувате сите благодети кои ви ги нудат различните видови на дилда.

1 thoughts on “Водич за почетници – Дилдо”

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top