Прстени за пенис – Водич за купување

Уште од самото постоење на човекот, од античко време па се до ден денес, мажите се во потрага и смислуваат многубројни начини за да ја подобрат својата сексуална моќ. Едноставно, тоа лежи во самата природа на мажот. Во денешно време, можностите за тоа се големи и се разновидни, а една од нив е и прстен за пенис, како навидум – една од поедноставните, но енормно ефективни секс играчки.

Што всушност претставува прстенот за пенис?

Прстенот за пенис е моќна секс играчка, која на прв поглед изгледа многу едноставно и невино (ама не дозволувајте тоа да ве измами 🙂 ). Чудотворец кој во себе крие огромна полза од која сигурно ќе имате корист во вашиот сексуален живот, а неговата главна улога е да ја продолжи и зајакне ерекцијата. Притоа, инстантно го зголемува обемот на пенисот, што, меѓу другото, има влијание и на задоволството на партнерот при самата пенетрација ( а и визуелно 🙂 ). За некои мажи, чувството на притисок кое се создава во пенисот е исклучително пријатно, бидејќи тоа го прави оргазмот поинтензивен а и создава дополнително чувство на доминација. Некои од прстените можете да ги користите додека се замозадоволувате, другите пак, се совршени за користење за време на сексуалниот однос со партнерот. Некои модели имаат и додаток, за да можете попрецизно да стимулирате неколку точки за задоволство истовремено. Во принцип, сите имаат иста намена, но може многу да се разликуваат во формата и дизајнот.

Што прави прстенот за пенис?

Кога ќе се стави прстенот на пенисот, тој се затега, но притоа, мажот нема да се чувствува непријатно во ниту еден случај (напротив 🙂 ). Многумина, едноставно се навикнуваат на сензацијата, а можеби ќе бидат потребни неколку обиди пред целосно да се запознаат со неа 🙂 Кога ќе се затегне на правилен начин, спречува крвта од пенисот да се врати назад во телото, и така, пулсира внатре во пенисот, а мажот се возбудува и доживува ерекција.

Прстените за пенис се поделени во неколку категории.

Вибрирачки прстени за пенис

Вибрирачките прстени за пенис, на почетокот биле наменети за стимулирање на клиторисот на жената за време на сексуалниот однос. Тоа било така бидејќи акцентот првично, бил ставен на стимулирањето на клиторисот, како познат факт дека доколку стимулацијата на клиторисот е неинтензивна, или пак, воопшто не постои, претставува број еден причина за отсуство на оргазам за време на сексот кај жените. Затоа, на стандардниот прстен на пенисот е додаден вибратор, чија улога е директно да го стимулира клиторисот при пенетрацијата, а вибрациите најчесто се контролираат со копче кое ќе го најдете од страна.

Подостапните прстени денес, најчесто се наоѓаат со само една брзина на вибрации и често се напојуваат со помали батерии, додека кај поскапите прстени постојат повеќе брзини и модели на вибрации, батерија на полнење, контрола преку апликации и многу други екстра премиум функции.

Вибрирачкиот прстен за пенисот најчесто има поголем дијаметар од оние што не вибрираат и е доста пофлексибилен, па затоа, се поставува на пенисот додека е во ерекција. Најдобро е да се нанесе одредена количина на лубрикант на пенисот и прстенот, да се истегнете прстенот и да се стави на основата на пенисот. Вибрирачкиот додаток, дополнително се врти за да се стимулира клиторисот во одредена положба, или пак, може да се стави најдолу за да се стимулираат тестисите. Кога ќе го наместите прстенот, ќе почувствувате посилно пулсирање во пенисот и сето тоа е нормална појава. Потоа, експериментирајте со вибрациите 🙂

Вибрирачкиот прстен за пенисот дава најмоќни резултати кога партнерот e активен, т.е кога се трие со партнерот, особено со кружни движења, одржувајќи контакт помеѓу прстенот и клиторисот, За време на сексуалниот однос, се препорачуваат пози во кои полесно се стимулира клиторисот, а тоа можат да бидат, на пример, каубојка или мисионерска поза.

Невибрирачки прстени за пенис

Ако барате прстен за пенисот заради зајакнување и одложување на ерекцијата, како и за чувството на доминација што го дава, вашиот избор веројатно би бил прстен за пенисот кој не вибрира. Исто така, доколку сте корисник на пумпа за пенис поради желба за поголем пенис или еректилна дисфункција, овој прстен ќе ви помогне да ја постигнете и одржите ерекцијата, а најмногу – да добиете на време, што ве прави поиздржливи..

Кај прстените за пенисот кои не вибрираат, најважната работа што треба да ја проверите при купувањето е секако – материјалот на изработка. Од него зависат главните карактеристики на прстенот – флексибилноста и чувството на затегнување.

Ако сте комплетен почетник, дефинитивно најдобро за вас е да изберете прстен TPE или TPR. Овие прстени, генерално се пофлексибилни и помалку стеснети, па, најверојатно ќе ви одговараат поради стисокот што не е премногу јак. Нивната флексибилност во голема мера зависи од дебелината на ѕидот, па тоа би значело дека потенок прстен = поголема флексибилност.

Силиконските прстени за пенисот, особено ако се подебели, би биле помалку флексибилни, но тие се препорачуваат за поискусните корисници. Имаат многу посилно и постабилно држење. За силиконскиот прстен за пенис, од клучно значење е да се измери обемот на пенисот.

Покрај стандардните, едноставни прстени за пенис, на пазарот ќе најдете и не толку стандардни, да речеме, малку поинакви модели. Со текот на времето, многу популарни станаа т.н повеќе прстени за пенисот (или комплети составени од неколку прстени, попросто кажано), кои се поставуваат истовремено на основата на пенисот, на тестисите и зад пенисот и тестисите, што ја прави стимулацијата многу поинтензивна, а оргазмите помоќни.. Тие може да имаат и додаток за стимулација на простатата,или пак, за стимулација на анусот.

Регулирачки прстен за пенис

Како посебен вид, се издвојува уште еден, и тоа многу омилен прстен кај машката популација – прстенот за пенис со можност за регулирање. Совршен е за почетници, бидејќи може да се стеснува или проширува, како и за корисници кои сакаат прстен кој може (по правило) да се користи и за пенисот и за тестисите, односно, кој има двојна намена.

LUX ACTIVE – Tether прстен за пенис

Како да изберете?

При изборот на прстен, многу е важно да се избере вистинската големина. Тоа е за да спречите повреда на пенисот, или тестисите.. Или воопшто да може да се користи прстенот. Прво, измерете го пенисот во ерекција – најбезболно е да го направите тоа со конец или со мерна лента. Ако одлучите да мерите со конец, завиткајте го конецот околу коренот на пенисот и потоа измерете ја должината на конецот што ви треба. Со примената на овој прост метод ќе ја добиете димензијата на вашиот обемот на пенисот.

Кои се придобивките од оваа секс играчка?

Има многу придобивки од користењето на прстенот за пенисот. На пример, станувате многу подобар сексуален партнер, а тоа е прекрасно чувство, нели? 🙂

Многу мажи (и жени!) го обожаваат чувството на тврда ерекција, а токму оваа секс играчка е совршена за тоа. Благодарение на прстенот, го чувствувате пенисот поголем а и потврд.

Второ, сексот трае мнооооогу подолго. Па, тоа и се подразбира, нели? Кога крвта не може да циркулира од пенисот назад кон телото, логично, таа мора да остане таму каде што е. Овој ефект е познат по тоа што ви дава подолготрајна ерекција. Може да имате корист од тоа и кога мастурбирате, но и кога сте со партнерот. Без разлика дали обично не издржувате ни минута или издржувате 15 минути, прстенот во секој случај ќе ја одложи вашата ејакулација 🙂

Трето, доживувате уште поголемо задоволство за време на мастурбацијата и сексот, бидејќи кога вашиот оргазам е одложен, откривате дека кулминацијата се доживува многу поинтензивно и на многу поинаков начин од претходно доживеаните.

И крајно, ја зголемува самодовербата. Вашето сопствено искуство да изгледате поголеми, потврди и поиздржливи – во голема мера ќе го зголеми нивото на вашата самодоверба.

Па, дали сеуште се двоумите да си го одберете вашиот прстен? 🙂

Користење

Користењето варира од самиот модел, па така, прстенот можете да го ставите на самата основа на пенисот, поточно кажано, во коренот, на главата или пак, зад тестисите.

Се со цел полесно навлекување на посакуваното место, најдобро е да нанесете одредена количина на лубрикант. Потоа, раширете го прстенот и ставете го на базата на пенисот (доколку одлучите дека таму ќе го поставите). Најважно е во тој момент, да не биде во ерекција, Кога ќе започне процесот на ерекција, ќе почувствувате како прстенот да се спротивставува на тоа, конкретно кажано, одреден притисок, кој ќе ја оддолжи ејакулацијата и ќе ве направи многу поиздржливи.

Доколку одлучите да го ставите прстенот зад тестисите, нема разлики во постапката. Нанесете лубрикант и се додека пенисот не е во ерекција поставете го правилно прстенот зад тестисите.

Целта на прстенот за пенис е да ја задржи целата крв во самото тело на пенисот. Ќе почувствувате дека тој станува поголем и поцврст, а вените ќе дојдат до израз, па поради сето тоа, повеќе од 20 минути и не е препорачливо да го носите.

Доколку се случи да почувствувате непријатна болка, видливи промени на бојата на пенисот или главата ( најчесто во сина или виолетова) или пак, било што кое веќе не ви делува пријатно, туку ве вознемирува – тогаш во истиот момент извадете го прстенот од пенисот.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top