Водич за почетници – Вибратори

Познат факт е дека вибраторите се повеќе и повеќе стануваат верни придружници на жените, особено последниве неколку години. Нивното користење важело за табу тема во минатото, но, со текот на времето, желбата за нови предизвици и потребата да се доживее нешто сосема поразлично е во константна експанзија. Водени од фактот дека оргазам, се разбира, може да доживеете со партнер или сами, ние ќе ви помогнеме како полесно да дојдете до него со помош на соодветен вибратор. Типот на играчка што ќе ја изберете првенствено зависи од тоа, за што всушност вие сакате да ја користите? Дали за
длабока пенетрација, стимулација на клиторисот или пак, и за двете? Затоа, ако сте во потрага по вибратор, во овој водич за почетници – вибратори ќе се обидеме да ви помогнеме да го изберете идеалниот вибратор за вас и за да доживеете максимално и поинакво задоволство.

Класичен вибратор

Водич за почетници - Вибратори

Формата на овој вибратор е правилна и рамна. Има копче на самата основа, кое служи за менување на брзини, кое помага да го прилагодите на вашите потреби во соодветниот момент. Служи за внатрешна стимулација, меѓутоа, може да го користите и
за стимулирање на други ерогени зони. Ваков тип на вибратор обични е направен од силикон или ABS пластика безбедни за телото.

Мини bullet вибратор

Вибратори

Овој вибратор има помали димензии од претходно наведениот и има едноставна – рамна форма со заострен врв (што го прави погоден за прецизна стимулација) Надворешно се користи за директна стимулација на клиторисот и вагиналните усни (па дури и тестисите). Поради неговата големина е одличен за непречено стимулирање на ерогени зони и за време на секс. Најчесто е изработен од ABS пластика, која е одличен преносител на вибрациите. Има неколку брзини кои се подесуваат со притискање на копчето кое го има на основата. За напојување најчесто користат помали батерии како LR44, N или по една AAA или AA
батерија. Сепак, постојат и полуксузни модели кои имаат батерија што се полни. Прекрасна карактеристика на овој вибратор е што поради неговата големина е премногу дискретен и е погоден за патување.

Rabbit ( зајак ) вибратор

Водич за почетници - Вибратори

Зајак или rabbit вибраторите карактеристични по своите “зајачки уши” се доста популарен вид на вибратор кој е дизајниран истовремено да ги стимулира Г-точката и клиторисот. Со него се достигнуваат повеќе видови на стимулација, благодарение на тоа што има повеќе механизми – механизмот кој служи за стимулација на клиторисот, потоа ротирачкиот врв и на крајот, ротирачките топчиња. Постои и дел кој помага при длабока пенетрација. Изработен е од помеки и пофлексибилни материјали како силикон или TPR и TPE пластика. Основата пак, е изработена од ABS пластика.

Вибратор за стимулација на Г-точката

Водич за почетници - Вибратори

Рамен, со тесно тело и закривен врв кој го олеснува пронаоѓањето и стимулирањето на Г-точката. Главно, се работи за поцврст вибратор, со помала доза на флексибилност, наменет за попрецизно пронаоѓање на Г-точката. Најчесто, изработен е од АБС пластика или силикон.

Вибратор за стимулација на клиторисот

Водич за почетници - Вибратори

Со помали димензии, одличен за стимулација на клиторисот, но исто така, и на другите ерогени зони при предигра. Интересно кај овој тип на вибратори е што дизајнот најчесто ги следи линиите на телото, што овозможува полесна употреба за време на мастурбација или предигра. Изработен е од цврсти и нефлексибилни материјали, најчесто ABS пластика или пак, може да биде и со силиконски капак, така што одлично ги пренесува вибрациите. Главно, има неколку брзини на вибрации и пулсирања.

Вибратор – масажер

Вибратор - масажер

Се работи за поголем вибратор со рамно тело со поширока „глава“ од вообичаената. Идеален за длабоки, продорен вибрации и масажа на целото тело, уморни мускули или стимулација на клиторисот. Има екстремно моќен механизам кој обично се напојува со батерија на полнење или пак, приклучок за во струја. Овие вибратори, во голем случај не се водоотпорни, така што ако сте заинтересирани за забава под туш или нешто слично, овој тип на вибратор можеби и не е идеалниот избор за вас.

Вибратор за парови

Водич за почетници - Вибратори

Во форма на буквата С – едната рака е вметната во вагината, а другата служи за стимулирање на усните и клиторисот однадвор. Благодарение на одличниот дизајн, во исто време е можна и пенетрација, додека самиот вибратор останува на своето место и ги стимулира Г-точката и клиторисот додека партнерите уживаат во вибрациите, Изработен е од врвен квалитет силикон, неговата батерија е на полнење, има бројни функции и е целосно водоотпорен. Доколку сакате долгорочно сексуално задоволство во врската, ова е вредна и одлична инвестиција.

Вибрирачко јајце

Вибратори

Станува збор за тркалезен вибратор, односно, вибратор во форма на јајце, кој безжично или жично е поврзан со далечински управувач. Премногу е дискретен, па доколку сте љубител на палави игри, или пак моќна предигра, овој вибратор е одлична прилика да си го овозможите тоа задоволство. Топчињата обично се тврди и нефлексибилни, направени од ABS пластика или силикон.

Да сумираме…

Имајте во предвид дека при купувањето на вашиот прв вибратор, а и вибратор воопшто, не мора нужно да изберете еден од поголемите кога станува збор за должината и дијаметарот. Вибраторот е играчка која дава екстремно задоволство во било кој случај, бидејќи вибрациите и пулсирањата кои ги емитува самиот вибратор, заедно со различната брзина на кои самите тие се прилагодени – се всушност пресудниот фактор за доживувањето на оргазмот, а големината и дијаметарот, иако се многу важни, сепак, не се пресудни за доживување на максимално задоволство. Затоа се надеваме дека овој водич за почетници – вибратори ви помогна да се одлучите кој би бил идеалниот избор за вас.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top