Водич за купување – Како да го изберете најдобриот Rabbit вибратор за вас

Шарлот Јорк во ТВ серијата “Сексот и градот” во рамките на една специфична сцена го покажа Раббит – вибраторот,и од тој момент овој вибратор се најде на многу полици покрај креветите на многу жени ширум светот. Дали можеби и вие сте сте размислувале за тоа дека е време да ја украси и вашата полица?

Што е Rabbit – вибратор?

Rabbit – вибраторот има неколку уникатни карактеристики кои го одликуваат, а тоа се дилдо вибратор за внатрешна стимулација во вагината и клиторичен вибратор со “зајачки уши”. Тој служи исклучиво за надворешна стимулација. Во самото дилдо се наоѓа внатрешен ред, составен од топчиња кои ротираат и со тоа ја масираат и стимулираат вашата вагина, додека пак, целото дилдо во исто време константно ротира. Mалите “зајачки уши” вибрираат и оваа карактеристика е клучна за интензивно стимулирање на вашиот клиторис.

Rabbit – вибраторот функционира на начин кој ви дава максимална стимулација, како внатрешно, така и надворешно. Затоа, може да се каже дека е главниот виновник за најжешките оргазмични искуства за многу жени. Оригиналниот Rabbit – вибратор во ерата на неговото постоење претрпи и многубројни варијации на самиот модел, а симпатичните “зајачки уши” еволуираа во многубројни понови модели на истите.

Затоа, при изборот на “зајак”,мора да се земат предвид сите овие фактори, како и квалитетот, материјалот и дополнителните карактеристиките – (вртечките топчиња и двојните мотори) кои можат да се активираат независно еден од друг – на пр. еден мотор во вратилото и еден во вибраторот на клиторисот.

Од овој факт произлегува дека различните типови на “зајаци”, имаат различни поставки. Се зависи од тоа дали тие ротираат, се движат или менуваат интензитет. Како и со секој вибратор, клучно е да експериментирате со програмите кои тој ви ги нуди, да ги почувствувате различните брзини додека не го најдете она што најмногу ви одговара. Не заборавајте дека се препорачува употреба на лубрикант врз база на вода заедно со вашиот “зајак”, бидејќи така тој полесно ќе се лизга.

Како работи Rabbit – вибраторот?

Кажавме дека зајаците денес може да се најдат во исклучително различни форми и дизајни, но и покрај тоа, имаат една главна и заедничка карактеристика по која се препознатливи. Дизајнирани се за истовремено стимулирање на клиторисот и Г точката. Тој всушност, работи за вас, на начин кој ви овозможува “двоен” експлозивен оргазам.

Што значи тоа?

Оргазам се постигнува, како што сите знаеме, со стимулација или на клиторисот или на Г-точката. Но, самиот интензитетот на оргазмите што се доживуваат е поинаков. Да прецизираме – оргазмот постигнат преку стимулација на Г-точката се разликува од оној постигнат преку стимулација на клиторисот , во голема мера. Главната цел на оваа играчка е да ги стимулира истовремено две области, за вие да го добиете буквално најдоброто од двата света.

Дали одговараат на секоја вагина ?

Постојат критики за овие вибратори во смисла на тоа дека се потешко адаптибилни на различните анатомии на вагини. Разликите се чувствуваат, зависно од ширината на вагината, изгледот на клиторисот и тоа колку изнесува растојанието

меѓу споменатите две работи. На индивидуално ниво, сите овие фактори, може да ја отежнат работата на вибраторот. Но, како и да е, ова важи за секоја секс играчка,меѓутоа, исклучиво важи за вибраторите кои се дизајнирани со цел стимулација на две ерогени зони во исто време.

Да не престанете со експериментирање и да имате трпение е од клучно значење во цел процес. Ќе постојат моменти кога ќе биде потребно подолго време за да се натераат овие играчки да работат за ваша корист и задоволство, а често ќе се случи да постигнете задоволство само за неколку секунди. Многу од производителите на помодерните

“зајаци, во целост се обидуваат да ги анулираат разликите во дизајнот и самата форма воедно, на начин што ги прават обете „раце“ на вибраторот флексибилни, за потоа тие да можат да се прилагодат на обликот на вашето тело. Вака, играчката ќе одговара на разноликоста на анатомиите на телото.

Како да знам дали ми е потребен овој вибратор?

Најпрво, тргнете од тоа дали Rabbit – вибраторот е воопшто за вас, или пак, дали друг вид на вибратор повеќе ќе одговара на вашите моментални потреби. Без разлика колку е флексибилен овој тип на вибратор, сепак може да биде премногу тешко да се совпадне со одредени типови на тело. Се разбира, нема да дознаете додека не се обидете, но сепак ние ќе ви посочиме неколку работи што можете да ги земете во предвид.

Ефект и разновидност

Rabbit – вибраторите, (за разлика од многу други вибратори кои се дизајнирани за внатрешна стимулација) се малку потешки за комбинирање заедно со други играчки. На пазарот постојат толку многу различни големини и форми на раббит вибратори, што мнозинството би требало да се потруди навистина многу, за да најде некој што добро би им одговарал. Доколку веќе сте пробале повеќе видови и сè уште не сте нашле некој што е блиску до тоа да работи максимално за ваше уживање, овој факт дефинитивно алудира на тоа на тоа дека вашите уникатни гениталии сепак, сакаат поинакви работи од тие што може да ги овозможи rabbit – вибраторот..

Ако пак, од друга страна, знаете што точно ви се допаѓа и сакате да го правите тоа повторно и повторно и повторно, тогаш, “зајакот” е дефинитивно совршеното нешто за вас.

Колку контрола сакате?

Одлични се ако сакате вашата секс играчка да го заврши најголемиот дел од работата наместо вас. Но,доколку ви се допаѓа вашите гениталии да се стимулираат на многу поспецифичен начин, тогаш овој вибратор можеби не е за вас. Ќе постигнете многу поголема контрола со користење на два различни вибратори – на пр. дилдо вибратор заедно со вибратор на клиторисот, или пак, било која друга комбинација. Можеби Rabbit – вибраторите не се за секого, но дефинитивно постојат врвни секс играчки за секого и за секое тело.

Што треба да барате oд “зајакот”?

Овој тип на вибратор останува најпопуларниот тип на вибратор до ден-денес. Изминаа и повеќе од 30 години од неговото прво појавување на самиот пазар за секс играчки и сепак, продажбата на “зајаци” изнесува скоро 40% од целокупната продажба на вибратори.

Ова секако значи дека има прилично добри шанси и за вас да се најде совршениот “зајак” 🙂 На крајот на денот, само вие најдобро го познавате вашето тело. Но, постојат одредени карактеристики што генерално ги прават зајаците исклучиво одлични сојузници 🙂

Ротирачко, вибрирачко вратило

Постоењето на истовремена стимулација на Г-точката и клиторисот е она по што е најпознат вибраторот. Оската всушност, се закривува на исклучително специфичен начин за успешно да ја погоди вашата точка на задоволство. Ушите на “зајакот” го разгалуваат вашиот

клиторис со вибрации, за кои имате чувство дека ве туркаат токму преку “работ на креветот”. Клучот за експлозивен оргазам за многумина, сепак, е стимулацијата на клиторисот – со тоа оваа функција станува суштинска и апсолутно незаменлива. Ротацијата во самото вратило е воведена уште на почетоците, во првите раббит вибратори кои се појавија на пазарот во 1980-тите, а за среќа, се почесто се среќава и кај поновите “зајаци”, обложени од свиленкастиот и мек силикон што го знаеме од другите модерни вибратори. Ротациите и вибрациите му помагаат на овој вибратор да создаде поинтензивно искуство само по себе. Самата ротација значи дека стимулацијата се одвива на поголема површина.

Ротирачки топчиња

Сите веруваат дека повеќе стимулација секогаш е подобра од помалку – особено кога сакате брзо да ја достигнете кулминацијата. Ротирачкото вратило и глава можат да додадат дополнително задоволство во вашиот сексуален живот, но постои уште една специфична карактеристика на раббит вибраторот што може да го направи искуството уште попријатно и повозбудливо – ротирачките топчиња. Особено се добар избор кога се работи за стимулација на Г-точката, клиторисот и истовремено триење внатре, во вагината. Топчињата се вртат околу самиот корен на вратилото, па така, ќе почувствувате максимално задоволство низ целиот тој пат.

Големина и конструкција

Иако не се пресудни само големината и конструкцијата за самата количина на задоволство и возбуда која сакате да ја добиете од “зајакот”, сепак, вреди да се размисли колку долго и дебело вратило би ве задоволило вас и башите потреби. Ако сте почетник без значително искуство со секс играчки – зајакот почетник кој не е ниту премногу долг, ниту премногу дебел, веројатно ќе биде вистинскиот избор за вас. Па, не губете време и започнете со обидување 🙂

Ако пак, од друга страна, сте искусни и обожавате поцелосна стимулација, одете на другата варијанта – подебела осовина и/или поголема моќност и интензитет. Без разлика дали сакате надворешна или внатрешна стимулација, секогаш се исплаќа да барате вибратор што целосно ќе се прилагоди на вас, а и вие на него. Превисокиот интензитет може да создаде слаба до значителна вкочанетост, додека пак, пренискиот интензитет може да ве остави и малку исфрустрирани 🙂 Обете варијанти не се пријатни. Вибратор кој може да испорача прецизна стимулација и вибрации на поголема површина – секако претставува клучот за успех.

Друга круцијална работа што треба да се забележи е дали “зајакот” ги има токму оние традиционални “зајачки уши” или пак, дали клиторалниот вибратор е склопен од само едно парче. Ова најчесто се однесува на модерните верзии на “зајаци”. “Зајачките уши” вршат стимулација на обете страни на клиторисот, што е многу важно за оние на кои директната стимулација им е премногу силно и болно искуство, бидејќи клиторисот може да биде исклучително чувствителен.

Класичен vs. модерен зајак

Ако, пак, навистина сакате директна стимулација на клиторисот тогаш “зајакот” во понова верзија со една „рака“ за прецизна стимулација е вистинскиот за вас.

Jack Rabbit
Класичен Rabbit Вибратор

Избор : Класичен или модерен “зајак”?

Прашање на индивидуален вкус. Но, имајте и во предвид дека, обично, добивате повеќе функции во поновите верзии, како на пр. загревање на вратилото до температурата на телото, паметни (и незаменливи) функции како што е можноста за полнење, за да не се случи да останете без батерии. Покрај тоа, поновите верзии обично се единствените направени од поквалитетни материјали, како медицински силикон на пример. Имаат и помоќни мотори кои Имаат подолг век на траење, а многу од нив се дури и водоотпорни во исто време, така што, чистењето и одржувањето се полесни. (но,и за да можете да уживате во нив во бањата.) Можете дури и да добиете “зајак” со електростимулација, како и “зајаци” контролирани од апликации кои всушност, вие ги управувате преку вашиот паметен телефон. Секако,можете да му дозволите и на вашиот партнер да ја преземе контролата врз нив, не би било на одмет 🙂

Засекогаш класика

Rabbit вибраторот ја докажа својата вредност во изминатите 30 години и секогаш ќе остане вечна класика во овој свет – без разлика како ќе се развива продажбата во иднина. Нема сомнеж дека некои од поновите функции овозможија позабавно да си поминете во кревет, без разлика дали сте доволно среќни и задоволни да бидете таму цел ден (како Шарлот), или имате само пет минути пред да се вклучи алармот за на работа 🙂

Како и да е, уживајте!

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top