Стаклени дилда – Водич

Да, првата асоцијација за овие секс играчки претпоставуваме дека ви е “што ако се скрши додека е внатре?” Но, дозволете да ве запознаеме со сите карактеристики и задоволства кои може да ви ги приуштат овие секс играчки и за тоа дека нема место за вакви “црни” мисли.

Стаклено Дилдо

Уметност во изработката

Како што можете да забележите, по својата форма се уникатни и задоволствата кои ќе ви ги пружат се прилично неспоредливи со било што друго. Па затоа, ќе започнеме од дефинитивно најинтересниот факт за овие играчки, а тоа е самиот процес на изработка. Стаклените дилда, не се произведуваат сериски, туку засебно. И тоа, дувачи на стакло, го дуваат стаклото низ целиот овој процес на создавање на самите дилда, што како активност е доста уникатна и макотрпна. Оваа уметност е доста скапа, секој краен производ всушност претставува еден вид на единствено уметничко дело, најмногу што процесот е изложен на екстремно високи температури кои овозможуваат ова стакло да биде доста издржливо при ракувањето со него. Сето ова се одразува на крајната цена – што ги прави стаклените дилда малку поскапи од останатите играчки. Но, сепак, сведочиме дека тоа е доста оправдано.

Модерен дизајн

Освен формата, мора да го споменеме и нивниот прозирен дизајн, кој изгледа модерно и шик по сите светски стандарди и е доста реалистичен, да признаеме. Просто и оние кои не се по “овие работи” ќе посакаат да ги имаат за себе и нема да останат рамнодушни во ниеден случај. Дизајнот по правило е прозирен, ама може да варира, во смисла на шарите кои можат да се најдат однатре, во разни бои и форми.

Допир на стакло

Текстурата на стаклото, сама по себе е премногу мазна. Зборуваме за површинскиот слој на самата играчка. Кога се трие со телото, тоа дава многу возбудлив ефект, бидејќи ја одржува температурата и тоа дополнително значи дека може да си дозволите и различни егзотики, со ефекти на греење и ладење кои дефинитивно ќе ве доведат до кулминација. И тоа за многу брзо време. Се разбира дека има и набори, закривувања и брановидни површини, но сето тоа е за да се чувствувате посебно при самото внетнување внатре, што создава реално чувство на пенетрација. И тоа е дел од посебноста на овој производ.

Безбедност

Стигнавме до темата која можеби и најмногу ве интересира, а ја споменавме на самиот почеток. Тоа се прашањата  и самата недоумица околу безбедноста во врска со стаклените дилда. Најчесто, стравот дека стаклото при пенетрација ќе се скрши – е неоснован, бидејќи се изработени од боросиликатно стакло. Тоа е уникатен вид на калено сталко, екстремно отпорно на надворешни влијанија и екстремно издржливо. Исто така, антиалергиско. Сепак, потребна е претпазливост, како и при ракувањето со што и да е друго. Најмногу обрнувајте внимание во ситуации каде што има варијација на температурата, односно, не ги изложувајте на екстремни температурни промени ( на пример, заштитете ги од замрзнување). Доколку имате две или повеќе стаклени играчки, не дозволувајте да се удираат една од друга и чувајте ги во плишаната футрола која најчесто доаѓа во исто пакување со нив, но доколку ја немате, чувајте ги во било која друга плишана футрола ( засебно – секоја играчка во посебна футрола) Исто така, не е пожелно да се фрлаат на тврди површини

Користње лубриканти

Кога сме кај користењето на овие секс играчки заедно со лубриканти, буквално можете да користите било каков лубрикант, било тој да е врз база на вода или силикон. Но, имајте во предвид дека лубрикантите врз база на силикон би траеле подолго од оние врз база на вода и нема да е потребно повеќекратно нанесување.

Одржување

Доста важна тема е и самото одржување на стаклените дилда. Имајќи го предвид фактот дека стаклото од кое се изработени не е порозно, бидете сигурни дека во него нема да навлезат ниту бактерии, ниту микроорганизми, ниту нечистотии. Дезинфицирајте ја играчката со алкохол, без страв дека стаклото ќе се уништи, напукне или расипе. Исто така, може да ја одржувате и со миење со течен сапун. Со сигурност тврдиме дека доколку ги одржувате на адекватен начин, овие секс играчки ќе ви траат вечно, односно, ќе ви бидат вечно верни во креветот 🙂 Не се двоумете да си дозволите ваков партнер во денешно време – бидејќи вечната верност е луксуз. А овој луксуз го заслужувате 🙂

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top