Предвремена ејакулација

Предвремена ејакулација настанува кога мажот ејакулира за време на секс порано отколку што би сакал тој или неговата партнерка. Предвремената ејакулација е чест сексуален проблем. Проценките се различни, но речиси секој трет маж вели дека се соочил со овој проблем во одреден момент.

Која е дефиницијата за предвремена ејакулација?

Главниот симптом на предвремена ејакулација е неможноста да се одложи ејакулацијата повеќе од една минута по пенетрацијата. Меѓутоа, проблемот може да се појави во сите сексуални ситуации, дури и за време на мастурбацијата.

Предвремената ејакулација може да се класифицира на следниов начин:

Доживотно (основно). Долготрајната предвремена ејакулација се случува постојано, или речиси, од првиот сексуален однос. Стекнати (секундарни). Стекната предвремена ејакулација се развива откако претходно сте имале сексуални искуства без проблеми со ејакулацијата. Многу мажи се чувствуваат како да имаат симптоми на предвремена ејакулација, но овие симптоми не ги исполнуваат дијагностичките критериуми за предвремена ејакулација. Наместо тоа, овие мажи може да страдаат од природна променлива предвремена ејакулација, која вклучува периоди на брза ејакулација, како и периоди на нормална ејакулација.

Кои се причините за предвремена ејакулација?

Точната причина за предвремена ејакулација не е позната. Некогаш се мислеше дека е исклучиво психолошка, лекарите сега знаат дека предвремената ејакулација вклучува сложена интеракција на психолошки и биолошки фактори.

Психолошки фактори кои можат да играат улога:

 • Рани сексуални искуства
 • Сексуална злоупотреба
 • Лоша слика за телото
 • Депресија
 • Грижа за предвремена ејакулација
 • Чувство на вина што ја зголемува склоноста кон избрзан секс.

Други фактори може да играат улога:

 • Еректилна дисфункција. Мажите кои се загрижени за добивање или одржување на ерекција за време на секс може да имаат тенденција да брзаат да ејакулираат, што може да биде тешко да се промени.
 • Анксиозност. Многу мажи со предвремена ејакулација, исто така, имаат проблеми со анксиозност, без разлика дали се конкретно поврзани со сексуални перформанси или други проблеми.
 • Проблеми во врската. Ако сте имале задоволувачки секс со други партнери, за време на кој предвремената ејакулација е ретка, ако воопшто постои, можно е меѓучовечките проблеми меѓу вас и вашиот сегашен партнер да придонесуваат за проблемот.
 • Биолошки причини: голем број биолошки фактори можат да придонесат за абнормални нивоа на мозочните хемикалии наречени невротрансмитери.
 • Воспаление и инфекција на простатата или уретрата
 • Наследни особини

Како да се справите со предвремената ејакулација?

Постојат голем број техники на самопомош што можете да ги испробате пред да побарате медицинска помош.

Тие вклучуваат:

 • мастурбирајте 1-2 часа пред сексот
 • користете густ кондом за да го намалите чувството
 • земете длабок здив за накратко да го исклучите ејакулаторниот рефлекс (автоматски рефлекс на телото за време на кој се ејакулира)
 • имајте секс со вашиот партнер одозгора (за да му дозволите да се повлече кога ќе ејакулирате)
 • правете паузи за време на сексот и го одвлекувајте вниманието размислувајќи за нешто сосема друго.
 • Ако сте во долга врска, терапијата со парови може да биде корисна. Ќе бидете охрабрени да истражувате прашања кои можат да влијаат на вашата врска и ќе ви бидат дадени совети како да ги решите. Можеби ќе ви бидат покажани и техники кои можат да ви помогнат да ја „одучите“ навиката за предвремена ејакулација.

Како да знаете дали сте предвремен ејакулатор?

Иако дефиницијата за предвремена ејакулација варира, Американската уролошка асоцијација ја нарекува „предвремена“ ако се појави порано од посакуваното, било пред или кратко по пенетрацијата, предизвикувајќи вознемиреност во пенисот. еден или двајцата партнери.

Американската психијатриска асоцијација дефинира три нивоа на сериозност (блага, умерена, тешка), врз основа на времето до ејакулација, при што благата е помалку од една минута. Доколку брзаат да дадат временска рамка, многу лекари би ја дефинирале предвременоста како ејакулација во рок од една минута од почетокот на сексуалниот однос.

И покрај мислењата на професионалците, се земаат предвид и вашите чувства за тоа што е прерано.

Како да се борите против предвремената ејакулација?

На деведесет и пет проценти од мажите им помагаат техники на однесување кои помагаат да се контролира ејакулацијата.

Застанете и започнете: вие или вашиот партнер го стимулирате вашиот пенис додека не почувствувате дека ќе доживеете оргазам. Престанете со стимулацијата околу 30 секунди или додека сензацијата не помине. Започнете со стимулација повторно и повторете уште три или четири пати пред да ејакулирате.

Стискање: Работи на ист начин како методот на почеток и стоп. Но, кога се чувствувате како да постигнувате оргазам, вие или вашиот партнер ја стегате главата на пенисот додека не ја изгубите ерекцијата. Повторете го ова неколку пати пред да ејакулирате.

Некои мажи сметаат дека ако размислуваат за нешто друго за време на сексот, можат да издржат подолго.

Ако тоа не функционира за вас, можете да пробате други работи:

Зајакнете ги мускулите: Слабите мускули на дното на карлицата понекогаш придонесуваат за ПЕ.

Откако ќе се испробаат сите „домашни“ решенија, доколку ниту едно од нив не функционира, ве советуваме да изберете природни производи кои ќе ви овозможат да го продолжите вашиот сексуален однос.

Labophyto нудат неколку видови производи што го овозможуваат тоа, од гел до лек, вклучувајќи марамчиња за непосредна употреба и ефект.

Еве ги производите кои ние ви ги препорачуваме:

Гел Maxi Control – гел за одложена еакулација
Доколку сакате инстантно да го решите проблемот со предвремена ејакулација, ве советуваме да го пробате гелот на Maxi Control. Нанесувањето на гелот на вашите интимни делови на почетокот на ерекцијата ќе ви овозможи да го контролирате и да го продолжите времетраењето на сексуалниот однос.

Предвремена ејакулација

Исто така, важно е да се запамети дека сите производи се природни и затоа немаат или имаат многу малку несакани ефекти.

Марамчиња Maxi Control – марамчиња за итно продолжување
Ако сакате понепосреден ефект дури и на секс за една ноќ, ви препорачуваме да ги користите марамчињата за итно продолжување кои се полесно преносливи и подискретни за излегување, на пример.

Предвремена ејакулација

Спреј Maxi Control – спреј за одложување за моментален ефект
Последна новина на Labophyto, спрејот за одложување е исто така многу лесно пренослив и дискретен. Нема потреба повеќе да ги валкате рацете и да го притискате неколку пати на вашиот пенис во ерекција за да ги почувствувате одложените ефекти кои особено ќе имаат за цел да ги анестезираат вашите интимни делови за подоцнежна ејакулација.

Предвремена ејакулација

Ова се само дел од производите за оддолжување на еакулацијата. Постојат уште многу, многу производи кои се создадени да се борат со овој проблем. Цела понуда на ваков тип на производи можете да ја погледнете тука.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top