Играње улоги

Водич за почетници

Која е вашата најдлабока, најтемна фантазија? Во овој блог, ќе разговараме за сексуално играње улоги, активност што им овозможува на луѓето да репродуцираат компоненти од нивните најдлабоки желби.

Сексуалната игра на улоги може да се случи и во реалниот свет и во дигиталниот свет, давајќи им на учесниците моќ и слобода да глумат инаку невозможни сексуални фантазии.

Играта со улоги може да понуди безброј долгорочни придобивки, помагајќи им на луѓето да ги надминат своите сексуални инхибиции. Им овозможува да ја трансформираат перцепцијата за себе, да истражуваат нови улоги и сензации и да ги продлабочат партнерските врски. И покрај тоа што е прикажано во популарните медиуми, од учесниците не се бара да одат во голема мера за да ги реализираат своите фантазии за играње улоги. Сцените со играње улоги може да се движат во екстраваганција. Од едноставен костим и име на домашно милениче, до покомплексна сцена која вклучува сценарија, реквизити и клучни локации.

Играње улоги

Каков тип на луѓе уживаат во сексуалната игра?

Веќе разговаравме за некои од неверојатните начини како играњето улоги можат да го подобри нашиот сексуален живот. Ајде внимателно да погледнеме некои од причините поради кои луѓето сакаат да ја вклучат играта на улоги во нивните сексуални рутини:

Сексуална замена

Сексуалната замена се однесува на личност која може да се префрли помеѓу потчинети и доминантни улоги за време на сексот. Играта со улоги им нуди на паровите можност да истражуваат различни улоги и динамики на моќ кои инаку можеби биле неистражени.

Моногомен секс

Играњето улоги може да биде одличен начин да се истражат желбите на моногамната двојка за интимност со повеќе партнери. За разлика од полиаморијата, тројките и мазењето, порно-улогите им нудат на партнерите можност да експериментираат со концептот на дополнителни партнери, пред да ги интегрираат во искуството.

Холистички секс

Дали знаевте дека играњето улоги се користи за лекување на траума на биолошко ниво? Вистина е! Играта со улоги се користи во многу форми на сексуална терапија, терапија со КБТ (когнитивно бихејвиорално) и терапија со изложеност за да им помогне на луѓето да го искажат своето претпочитано однесување Им помага да се соочат со своите стравови и да го променат негативното размислување за себе. Играта со улоги може да биде безбеден простор за паровите да ги надминат индивидуалните сексуални стресови, заедно.

Забава и нов секс

Се разбира, најинтригантната причина да пробате секс со улоги е тоа што ви дава можност да пробате нови сексуални активности, личности и фантазии. Ако сакате да додадете возбуда во вашиот сексуален живот, сериозно размислете за играње улоги!

Играње улоги

Како да се подготвите за играње улоги?

Поставување граници

Изборот на ликови е само претходник за поставување добра атмосфера за играње улоги. Ви препорачуваме да имате долг разговор со вашиот „партнер во сцената“ за контекстот на вашата игра на улоги и околностите во кои тоа ги става вашите ликови.

Можеби сте се согласиле да учествувате во игра на наставник/ученик со вашиот партнер, но каква е природата на вашата врска? Дали сте непослушен ученик или милениче на наставникот? Како вашиот статус на ученик влијае на вашата интеракција со вашиот наставник? Дали оваа сцена ќе се претвори во казна или пак начин да добиете подобра оценка? Ова се само неколку примери за тоа како контекстот на вашата сцена може да влијае на изгледот и однесувањето на вашите ликови.

Пополнувањето на списокот да/не/можеби пред вашата игра со улоги може да ви помогне да одредите кој наратив (имиња на миленичиња/имиња за делови од телото), активности (стил на активности кои се случуваат) и грижа после (потреби по играњето) е потребен за двајцата учесници да уживаат.

Креирање безбедни зборови

Играта со улоги е активност која им овозможува на луѓето да излезат надвор од нивните традиционални улоги и одговорности и да преземат сосема нови личности. Со цел да се спречи забуна, паровите треба да користат конкретни сигурни зборови кога треба да престане некоја активност а други зборови кога приговорот е само компонента на личноста на ликот.

Безбеден збор е однапред договорен збор или гест што означува крај на сексуалната активност помеѓу доминтниот и покорниот. Системот на семафор е популарен начин да се вклучат безбедни зборови во вашето искуство, ако веќе не сте избрале безбеден збор. Системот на семафор ги користи боите зелена, жолта и црвена за да означи дали активноста е безбедно да се продолжи, треба да се забави или треба да се прекине.

Градење на вашиот карактер

Костимите и реквизитите се важна компонента за искуствата со играње улоги на многу луѓе. Дури и за паровите кои не практикуваат играње улоги често. Долната облека, костимите и опремата за BDSM додаваат реализам во вашите фантазии кога се работи за играње улоги Тие влијаат на начинот на кој вашиот лик може да се движи, зборува и да комуницира во сцената. Костимите го поставуваат тонот на сцената, пренесувајќи детали за личноста на ликот на вашиот партнер од сцената.

Дали вашиот лик е доминантен? Високи потпетици може да ви помогнат да го подобрите вашето држење, овозможувајќи ви да сте доминантна над вашиот партнер. Ја играте улогата на принцеза? Размислете за слоеви тантела, низ кои вашиот партнер ќе мора да ги пробие за да ве задоволи. Постојат многу возбудливи начини за луѓето да ги канализираат своите сексуални карактери!

Скриптирање на вашата сцена за играње улоги

Луѓето кои се сериозни во врска со играњето улоги, би можеле да размислат за смислување на свои сценариа за играње улоги. Создавањето сценарија за играње улоги им овозможува на паровите однапред да преговараат за условите на фантазијата што ја глумат. Научете сè за тоа како да ја структурирате и продавате вашата сцена со улоги или BDSM во нашиот блог

Играње улоги

Како да се надмине тремата за време на играњето улоги

Ако некогаш сте се замислиле како учествувате во секс играње улоги, тогаш веројатно сте замислиле и огромен број начини на кои можете да се засрамите во тој процес. Добрата вест е: сексот со улоги е само за забава. Иако можеби имате подлабока намера да истражувате улоги, важно е да запомните дека, на крајот на денот, сексот е само начин за нас да доживееме задоволство и да се поврземе со другите. Ако можете да ги постигнете тие две работи (или дури и една од тие работи), тогаш сте постигнале нешто!

Ако чувството на страв ве спречува да ја истражите вашата фантазија за играње улоги, размислете да пробате еден од овие четири трикови пред играње улоги:

Подгответе се за задоволство

Моментите кои водат до секое ново искуство може да се изгледаат застрашувачки. Еден начин на кој можеме да ги смириме овие нервози е да најдеме мали начини да ја пробаме активноста уште пред таа да започне. Некои примери за ова може да се на пример секстинг додека сте во улога, гледање филмови за инспирација и облекување во костим или секси долна облека.

Излезете од зоната на комфорот

Излегувањето на јавни места, како ресторан или бар, може да ја ублажи вознемиреноста околу играњето улоги. На крајот на краиштата, вашиот келнер нема да ја критикува вашата изведба, бидејќи тие не се свесни дека се изведува претстава! Започнувањето на сцената во јавен простор и враќањето во приватен простор, може да биде еротски начин да ја зголемите возбудата пред играње улоги и да ви биде поудобно со вашиот карактер.

Брз Оргазам

Овде постои нешто што се нарекува – циклус на сексуален одговор. Циклусот на сексуален одговор се однесува на автоматските функции што се случуваат додека нашето тело се подготвува, има и закрепнува од сексуалната активност. Истражувањата покажуваат дека делот од мозокот одговорен за донесување одлуки (латералниот орбитофронтален кортекс) е привремено оневозможен за време на оргазмот, што може да објасни зошто е толку лесно да се изгубите во моментот! Исто така, може да ни даде некои индиции за тоа како можеме да ги надминеме нашите стравови со играње улоги пред партнерот… оргазмот никогаш не е лоша почетна сцена!

Валкани разговори

Валканиот разговор може да биде одличен начин да се подготвите за искуство со играње улоги, бидејќи им овозможува на луѓето да експериментираат со нови начини да ги артикулираат своите желби.

*Сексот е најзабавен кога имаме капацитет да се смееме на себе, и да бидеме искрени: сексот со улоги создава многу можности за комично олеснување. Насмејте се – продолжете – и дискутирајте како следниот пат можете да го подобрите искуството.

Најдобрите идеи за играње улоги за парови

Дали сте подготвени да ја оживеете вашата фантазија? Едвај чекаме да го спроведете ова знаење во пракса! Ако сè уште не сте сигурни од каде да започнете, погледнете ги некои од најдобрите идеи за играње улоги за парови, наведени подолу. Оваа (неисцрпна) листа вклучува некои од најпопуларните теми за играње улоги:

Доктор и медицинска сестра / Медицинска сестра и пациент
Наставник и ученик
Шеф и секретар / Шеф и подреден
Гостин и слугинка
Бејбиситерка и родител
Масер и пациент
Танчерка и клиент
Фотограф и модел / Уметник и модел
Режисер и актерка
Провалник и жртва
Полицаец и криминалец
Доминантни и потчинети
Господар и роб
Чувар и затвореник
Принцеза и витез
Крал и конкубина

Затоа..

Сигурни сме дека откога го прочитавте овој блог имате генерална идеа и насоки како да изведете сексуално играње улоги без никакви потешкотии. Не ви преостанува ништо друго освен… 3, 2, 1 АКЦИЈА!

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top