Феромони

Како влијаат на вашата привлечност?

Некои истражувачи сугерираат дека мирисот има моќ да влијае на нашите сексуални однесувања и склоности. Во овој блог, ќе разговараме за тоа како луѓето користат мирис за да привлечат нови партнери. Исто така ќе разговараме како брендовите како Obsessive им помагаат да го сторат тоа. Многу животни се потпираат на нивното сетило за мирис за да комуницираат, да го лоцираат пленот и да ги држат предаторите подалеку. Иако луѓето можеби не се потпираат на мирисот за овие цели, ние сепак сме многу подложни на нивното влијание. Тука настапуваат феромоните. Ајде заедно да откриеме што се феромони и како тие функционираат. Па, да започнеме…

Што се феромони?

Феромони се хемикалии без мирис, кои се верува дека влијаат на однесувањето и расположението на оние кои се изложени на нив. Иако многу животни испуштаат феромони, може да биде тешко да се детектираат кај луѓето. Мора да се направат повеќе истражувања за да се поддржи нивното постоење и функција кај луѓето.

Андростенолот (AND), стероид кој потекнува од потните секрети на мажите, е опишан во некои истражувачки студии дека има моќни феромонални ефекти. Естратетраенолот е опишан како бинарен еквивалент на овој стероид, откриен во урината на жените. Секоја од овие хемикалии може да се најде во многу модерни производи со феромони.

Како функционираат феромоните?

Човечката носна ‘рскавица содржи вомероназален орган (VNO) – истиот орган што животните го користат за откривање на феромони. Иако се верува дека човечкиот VNO не е функционален, истражувачите продолжуваат да шпекулираат за неговата намена и присуство во човечкото тело.

Научниците ја забележале улогата што мирисот ја игра во физиолошката и психолошката состојба на мозокот. Студија од 2016 година заклучи дека мирисот може да помогне да се регулираат различните мозочни бранови одговорни за расположението, нивото на стрес и работниот капацитет на поединецот. Овие наоди сугерираат дека мирисот може да влијае на некои аспекти на човековото однесување; иако научниците сè уште се обидуваат да разберат како мирисот влијае на целокупната желба на една личност.

Кои состојки се користат во производите со феромони?

Хемикалии како естратетраенол, андростенол и андростадиенон може да се најдат во многу современи феромонски производи. Андростенолот и андростадиенонот се опишуваат дека имаат мускусен мирис и смирувачки ефект врз оние кои се изложени на него. Естратетраенолот е хемикалија релативно без мирис која може да биде показател за високо ниво на плодност.
Современите феромонски производи ги содржат една или двете од овие состојки како основа на нивниот производ, акцентирани и нагласени со дополнителни есенцијални масла.

Како мирисаат производите со феромони?

купки со феромони

Obssesive покрај долната облека, имаат и неколку производи со феромони. Тие се дизајнирани да привлечат партнери и да ја подобрат возбудата. Еден од тие производи се и ароматични купки, Доаѓаат со различни мириси – за сечиј вкус.

Што се ароматични купки со феромони?

Ароматична купка со феромони е вид на производ за капење што ги комбинира релаксирачките својства на бомбата за капење со заводливата моќ на феромони. Овие бомби за капење се дизајнирани да се пуштат во топла бања и да ослободат комбинација од миризливи есенцијални масла и феромони кои можат да помогнат да се релаксираат умот и телото, а исто така потенцијално да се зголеми привлечноста и сексуалната желба. Тие можат да доаѓаат во различни мириси и можат да ги користат и мажи и жени.

Во овој блог ви ги представуваме:

Obsessive – Sexylicius: неодолив, ориентално-дрвенест мирис

Obsessive – Spicyness: примамлив, ориентално-цветен мирис

Obsessive – Funbulous: неверојатен, цветно-овошен-гурмански мирис

Затоа..

Се надеваме дека ви помогнавме да ја разберете моќта на феромоните. Без разлика дали сте во потрага по нов партнер или пак само сакате да се чувствувате секси и сензуално, а во исто време да мирисате фантастично ароматична купка со фермони е изборот за вас.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top