ДА и НЕ во користењето на Секс играчки

Користењето секс играчки може да биде забавен и возбудлив начин да го зачините вашиот сексуален живот, но важно е да запомните дека тие можат да бидат и моќни алатки кои бараат одредена грижа и внимание. Без разлика дали сте искусен корисник на играчки или пак сте почетник, правилата се исти за сите, а еве и неколку совети што треба и што не треба да ги имате на ум кога имплементирате секс играчки во вашите интимни искуства.

ДА: Отворено комуницирајте со партнерот

Најважното правило за користење на секс играчки е отворено и искрено да комуницирате со партнерот. Разговарајте за вашите желби, граници и очекувања пред да ги воведете играчките во вашите интимни моменти. Ова ќе обезбеди и двајцата партнери да се чувствуваат удобно и почитувано во текот на целото искуство.

НЕ: Споделување на играчките без соодветно чистење

Споделувањето сексуални играчки може да биде одличен начин за истражување на нови искуства со вашиот партнер, но важно е да не заборавите да ги исчистите правилно пред и по употреба. Споделувањето играчки без соодветно чистење може да шири бактерии и да го зголеми ризикот од инфекција.

ДА: Користете подмачкување ( лубрикант )

Користењето на подмачкување или во народот подобро познати како лубриканти, може да го направи вашето искуство со играчките поудобно и попријатно. Изберете подмачкување кое е компатибилно со вашиот материјал за играчки и не плашете се да користите дарежлива количина. Лубрикантот, исто така, може да помогне да се спречи непријатност и иритација.

НЕ: Користење лубриканти на база на силикон со силиконски играчки

Подмачкување на база на силикон може да ги деградира силиконските играчки, што доведува до оштетување и намален животен век. Држете се до лубрикант на база на вода кога користите силиконски играчки.

ДА Експериментирајте со различни играчки

Има толку многу различни видови на секс играчки на располагање, затоа не плашете се да експериментирате и да пронајдете што е најдобро за вас. Од вибратори до дилда, од бат плагови до анални бројаници, постојат безброј играчки дизајнирани специјално за секоја ваша желба и потреба.

НЕ: Користење играчки кои не се безбедни за телото

Кога избирате секс играчка, погрижете се да изберете безбедна за телото и без штетни хемикалии. Побарајте играчки направени од медицински силикон, стакло или метал и избегнувајте да купувате играчки од неовластени продавници или секс играчки кои се од порозни материјали.

ДА: Исчистете ги и правилно складирајте ги вашите играчки

Чистењето и правилното складирање на вашите играчки е од клучно значење за одржување на нивната хигиена и продолжување на нивниот животен век. Следете ги упатствата на производителот за чистење и складирање на вашата играчка и чувајте ги играчките на суво, ладно место подалеку од директна сончева светлина.

НЕ: Користење играчки кои се скршени или оштетени

Користењето играчки кои се скршени или оштетени може да го зголеми ризикот од повреда и инфекција. Секогаш проверувајте ги вашите играчки пред употреба и заменете ги ако покажуваат знаци на абење или било каков тип на оштетување.

ДА: Забавувајте се!

Најважното правило за користење на секс играчки е да се забавувате! Истражете ги вашите желби и уживајте во патувањето. Запомнете, не постои правилен или погрешен начин да се користат сексуалните играчки, се додека и двајцата партнери се чувствуваат удобно и почитувано.

Користењето сексуални играчки може да биде забавен и возбудлив начин за подобрување на вашите интимни искуства, но важно е да се запаметите што треба и што не треба за да се обезбеди безбедно и пријатно искуство. Отворено комуницирајте со вашиот партнер, користете лубриканти, експериментирајте со различни играчки и секогаш давајте приоритет на вашето здравје и безбедност. Следејќи ги овие упатства, можете да го подигнете вашиот сексуален живот на нови височини и да откриете свет на задоволство и истражување.

Знаеме дека сме како расипана плоча но, МНОГУ е важно кога станува збор за чистење, различни играчки може да бараат различни методи. На пример, некои играчки може да бидат водоотпорни и може да се мијат со сапун и вода, додека за други може да биде потребно средство за чистење играчки или бришење со влажна крпа. Секогаш повикувајте се на упатствата на производителот за чистење и одржување.

Сега да преминеме на некои „не“ кога станува збор за користење на секс играчки. Прво, важно е да не ги споделувате вашите играчки со други без претходно правилно да ги исчистите. Секс играчките се лични предмети, а користењето туѓа играчка без нивна согласност може да биде и нехигиенско и непочитувачко па дури и опасно.

Друго важно „не“ е да избегнувате употреба на лубриканти на база на силикон со силиконски играчки. Лубрикантите на база на силикон може да го деградираат материјалот на силиконските играчки и да предизвикаат нивно распаѓање со текот на времето. Наместо тоа, одлучете се за лубриканти на база на вода, кои се безбедни за употреба со сите видови играчки. Моментално на пазарот има толку голем избор на лубриканти врз база на вода како што се лубриканти со ефект на загревање и разладување, лубриканти со вкусови, анални лубриканти и многу други. Ваше е да истражувате за да најдете кој баш вам најмногу ви одговара.

Конечно, не заборавајте да обрнете внимание на вашето тело и како тоа реагира на играчката. Ако почувствувате некаква непријатност или болка, веднаш престанете да ја користите играчката. Исто така, важно е да правите паузи и да не ги претерувате вашите играчки, бидејќи тоа може да предизвика иритација или други проблеми.

Како заклучок, користењето сексуални играчки може да биде забавен и возбудлив начин да ја истражите вашата сексуалност и да го подобрите вашето задоволство, сè додека ги следите работите, што треба, а,што не треба да правите. Секогаш давајте приоритет на безбедноста и хигиената и не плашете се да експериментирате и да пронајдете што е најдобро за вас.

Да резимираме, еве што треба и што не треба да се користи за секс играчки:

Да:

  • Користете многу лубрикант за да го подобрите вашето задоволство и да спречите непријатност.
  • Комуницирајте со партнерот за вашите желби и граници.
  • Експериментирајте со различни типови играчки за да најдете што е најдобро за вас.
  • Исчистете ги правилно вашите играчки пред и по употреба за да се обезбеди хигиена и да се продолжи нивниот животен век.

Не:

  • Споделете ги вашите играчки без претходно правилно да ги исчистите.
  • Користете лубриканти на база на силикон со силиконски играчки.
  • Игнорирајте каква било непријатност или болка и продолжете да ја користите играчката.
  • Претерано користете ги играчките и занемарувајте да правите паузи.
  • Следејќи ги овие упатства, можете безбедно и самоуверено да вклучите секс играчки во вашиот сексуален репертоар. Запомнете секогаш да давате приоритет на безбедноста, комуникацијата и согласноста, и што е најважно, забавувајте се истражувајќи ја вашата сексуалност.

Како заклучок, користењето сексуални играчки може да биде одличен начин да ги подобрите вашите сексуални искуства и да ги истражите вашите желби, но важно е да го направите тоа безбедно и одговорно. Следењето на она што треба а, не го правите при користење играчки може да ви помогне да имате забавно и пријатно искуство без непријатност, болка или ризик од инфекција.

Секогаш комуницирајте со партнерот за вашите желби и граници и не плашете се да пробувате нови работи и да експериментирате со различни видови играчки. И запомнете, правилното чистење и одржување е клучно за да се обезбеди долговечност на вашите играчки и да се заштити вашето здравје.

Севкупно, користењето сексуални играчки може да биде забавен и возбудлив начин да ја истражите вашата сексуалност и да го подобрите вашето задоволство, сè додека му пристапувате со внимание.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top