Сензорни игри

Како да истражите температурна и восочна игра?

Кога работите се жешки тогаш е и одлично време за истражување на динамиката на топли и ладни сензации, сензорни игри и игри со восок.

Замислете го вашиот партнер гол на луксузна, пријатна постела – светлата се пригушени и гори свеќа покрај креветот. Пред да се фрлите врз него, обидете се да го натопите прстот во свеќата и да го размачкате восокот по неговиот грб. Можеби ќе се обидете и да му капете преку градите, а потоа надолу.

Можете да почувствувате како се зголемува температурата на вашето тело? Што ако вашиот партнер држи коцка мраз во устата додека со неа поминува по површината на вашата кожа?

Температурата создава различни, дури и експлозивни сензации, особено на нашите најчувствителни делови.

Ајде да истражиме како можете да пробате температурна игра и играње восок со вашиот партнер.

Што е температурна игра?

Температурната игра може да биде неверојатно еротски и возбудлив начин за истражување на нови сензации и поттикнување доверба и интимност преку отворена комуникација и игриво експериментирање. Самите сензации можат да бидат неверојатно возбудливи, како и мистеријата да не знаете која сензација ќе ја почувствувате следна!

Температурната игра ги истражува топлите и студените сензации, како што се свеќа за масажа, коцка мраз или загреана или разладена играчка од нерѓосувачки челик.

Што е игра со восок?

Температурната игра и играта со восок се форми на сензорна игра, но секоја од нив вклучува уникатни сензации за да го стимулира вашето чувство за допир, а понекогаш и чувство на пријатна болка (ако тоа е нешто кое вам ви се допаѓа!).

Додека температурната игра вклучува и топли и ладни сензации, играта со восок е дефинитивно жешката сензација на капење безбеден восок врз телото. Кога го истражувате овој тип на сензорна игра, имајте предвид дека обичниот восок од свеќа може да гори – одлучете се за восок специјално дизајниран за еротска игра!

Зошто треба да пробате игра со восок со вашиот партнер?

Играта со восок може да биде возбудливо истражување на BDSM и динамиката на размена на моќ Тоа е бидејќи сензацијата може да создаде интензивни физички и емоционални искуства. Дефинитивно е важно да имате отворена комуникација, доверба и знаење за да можете безбедно да играте и да истражувате.

За луѓето кои практикуваат BDSM или игра со моќ, восокот може да додаде разновидност и интензитет на веќе вжештената сцена во вашата омилена позиција.

Како да пробате температурна игра дома?

Започнете едноставно дома, истражувајќи со ладна или топла ткаенина или играчка што е натопена во мраз или топла вода.

Избегнувајте замрзнување на ладен мраз или играчки кои доаѓаат во контакт со вашите најчувствителни области за да не се „заглават“. Направете водена бариера со помош на лубрикант ( оптимално на база на вода ) помеѓу мраз или ладни играчки за да им помогнете непречено да се лизгаат.

Експериментирајте со различни области на телото за да истражите каде се чувствувате најпријатно или врзете ги очите на вашиот партнер за да го натерате да погоди каде ќе допрете следно! Комуникацијата е клучна, затоа секогаш консултирајте се со вашиот партнер, поставувајте граници и назначете си безбеден збор пред да започнете со игрите.

Кога ќе бидете подготвени, дозволете контрастните сензации да ве одведат до работ на вашето задоволство.

Како да пробате игра со восок дома

Користете свеќи за играње со восок со ниска температура или свеќи за масажа дизајнирани специјално за безбедна игра за телото. Тестирајте го восокот на мало и помалку чувствително место на кожата, пред да истражите почувствителни области како брадавиците или вагината.

Одете полека и постепено за да ги навикнете вашите сетила на новите сензации. Можете дури и прво да истурите восок или масло на површина и да го натопите прстот за да се осигурате дека е вистинската температура или истурете во рака за да го изладите на помалку чувствително место пред да ја допрете кожата.

Совети за почетници во сензорни игри

Ако се колебате или сте нервозни да пробате игра со восок или температура, комуницирајте со партнерот за вашите чувства или било какви останати грижи. Согласноста и комуникацијата се клучни, а вашите чувства и чувствата на вашиот партнер се апсолутно важни при секоја сексуална активност.

Здраво е и секси е да поставувате граници околу тоа што ви се допаѓа и што не ви се допаѓа, и секогаш можете да кажете „не“ на сè што не ви е удобно.

Започнете полека и бавно и постепено напредувајте до поинтензивни сензации додека се чувствувате удобно!

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top