20 знаци дека сте одлични во кревет

Во доменот на интимните односи, личното задоволство секогаш треба да биде приоритет. Сепак, за многумина од нас, вистинското задоволство од сексот доаѓа од знаењето дека нашиот партнер ужива во искуството исто колку што и ние.

Повеќето жени ќе се согласат дека квалитетниот секс го надминува физичкиот чин. Станува збор за прифаќање на сопственото тело, зрачење со самодоверба и ставање приоритет на задоволството на вашиот партнер пред обичната изведба и техника. Во потрагата по сексуално исполнување, постои уште еден круцијален елемент: сексуалната моќ. Ова ја опфаќа вашата сексуална енергија, способноста јасно да ги искажете вашите желби, смело да ги изразувате вашите намери и да ги разберете очекувањата на вашиот партнер.

Значи ајде заедно да видиме кои се знаците дека поседувате моќ да се истакнете во спалната соба?

1. Опуштени разговори за сексот

Сексуалноста е составен дел од тоа кои сме ние. Сексуалната интелигенција вклучува почитување и на себе и на партнерот, наоѓање рамнотежа помеѓу самоисполнувањето и задоволството на партнерот и можност отворено и искрено да разговарате за сексот. Ако ви е лесно да водите искрени разговори за сексот, сметајте го тоа како прв знак дека сте одлични во кревет.

2. Прифаќање на новитети

Во долготрајните врски, лесно е да западнете во рутина што го остава сексот некаде по страна. Ако сте забележале дека ова се случува и сте преземале чекори за повторно да ја запалите искрата, вие покажувате сексуална мудрост и моќ. Понатаму, ако вашиот партнер се чувствува удобно да ги сподели своите сексуални преференции со вас, а вие го прифаќате како дел од неговиот идентитет, негувате либерална сексуална идеологија – сигурен показател дека сте фантастични во кревет.

3. Почитување на границите

Во доменот на сексот, најважна е способноста да се каже „не“ кога е потребно. Иако имагинативниот ум е привлечен, подеднакво е привлечно да ги знаете вашите сопствени желби и граници и да ги разберете и сочувствувате со преференциите на вашиот партнер. Способноста да ги почитувате границите доволно зборува за вашата моќ во спалната соба.

4. Убавината на давањето

Сексот со партнерот треба да личи на тимски спорт, каде што нема губитници. Основното правило на сексот е взаемно давање и примање. Дури и во деновите кога личните грижи може да го попречат вашиот сопствен оргазам, вашата подготвеност да обезбедите задоволство на вашиот партнер ја покажува вашата дарежливост.

5. Уметноста на истражувањето

Секој поединец е уникатен и не секој може отворено да разговара за своите фетиши и желби. Ако се сметате себеси за сексуално просветлени, преземете ја улогата на сексуален предводник. Започнете разговори, бидете внимателни на знаците на вашиот партнер, истражувајте нова територија и останете прилагодени на неговите желби.

6. Уживајте во вашата самодоверба

Самодовербата е неспорно привлечна. Вклучете ги светлата и самоуверено покажете го вашето тело. Истражувањата покажаа дека несовршеностите како целулитот, стриите или малото испакнување на стомакот честопати се незабележани од вашиот партнер. Тоа се самокритики кои само вие ги перцепирате. Прифатете го вашето тело и ќе му овозможите незаборавно искуство на вашиот партнер.

7. Разликување на фантазијата од реалноста

Сцените од филмовите за возрасни можеби изгледаат примамливо на екранот, но обидот за нивно имитирање ретко ги исполнува очекувањата. Високите очекувања често доведуваат до значителни разочарувања. Запомнете, сите ние сме аматери кои бараме уживање, а не професионалци кои се стремиме кон филмско совршенство.

8. Мајсторство на анатомијата

За да бидете неверојатни љубовници, треба интимно да го познавате вашето тело. Ако не сте сигурни како сами да постигнете кулминација, може да биде предизвик за вашиот партнер да го направи тоа. Исто така, разбирањето на телото на вашиот партнер е од суштинско значење. Започнете разговори за нивните желби и преференции за да ја подобрите вашата способност да ги задоволите.

9. Фетишот не е табу

Дали знаевте дека секој човек има уникатни сексуални преференции? Фетишизмот не се врти само околу латекс, камшици и лисици; тој опфаќа широк опсег на сексуални склоности. Од конвенционалното до BDSM, сексуалната различност е нешто што треба сесрдно да го прифатиме. Направете средина каде што вашиот партнер ќе се чувствува удобно да ги сподели своите желби, без разлика дали тие вклучуваат стапала, играње улоги или фантазии за тројка.

10. Уметноста на заведувањето

Заведувањето често создава исчекување пред да започне физичката интимност. Ако имате способност да ја разгорите желбата преку погледот, шармот и допирот, несомнено сте маестрални во кревет. Жените можеби ја препознаваат нивната вродена заводлива моќ, но мажите често се подеднакво перцептивни.

11. Емоционална врска и комуникација

Исклучителните љубовници разбираат дека сексот не е само физички чин, туку и емотивен. Тие имаат приоритет на отворената комуникација со нивните партнери за желбите, фантазиите и емоциите поврзани со сексот. Со поттикнување силна емоционална врска, тие создаваат атмосфера на доверба и интимност што го подобрува целокупното искуство.

12. Креативност во спалната соба

Спонтаноста и креативноста може да ја претворат добрата сексуална средба во незаборавна. Големите љубовници се отворени да испробуваат нови позиции, локации и активности за да ја одржат возбудата жива. Тие ја гледаат спалната соба како игралиште за истражување на меѓусебните желби и фантазии.

13. Трпение и фокусирање на предиграта

Предиграта често е клучот за отклучување на интензивното задоволство. Исклучителните љубовници ја разбираат важноста да одвојат време и да се фокусираат на потребите на партнерот. Знаат дека трпението за време на предиграта може да доведе до поисполнет и пострастен секс.

14. Подготвеност за учење и прилагодување

Уметноста на љубовта постојано се развива, а големите љубовници се подготвени да учат и да се приспособат. Тие обрнуваат внимание на одговорите на партнерот и соодветно го прилагодуваат својот пристап. Оваа приспособливост гарантира дека и двајцата партнери се постојано задоволни.

15. Взаемно почитување и согласност

Почитувањето на границите и согласноста на партнерот не е нешто за кое може да се преговара. Исклучителните љубовници имаат приоритет на јасна и ентузијастичка согласност во сите сексуални активности. Тие го почитуваат изборот на партнерот и никогаш не го притискаат на нешто што им е непријатно.

16. Пост-сексуална наклонетост

Искуството не завршува кога ќе заврши физичкиот чин. Исклучителните љубовници ја разбираат важноста на наклонетоста по сексот. Без разлика дали се работи за гушкање, споделување пријатен разговор или едноставно уживање во меѓусебното друштво, тие обезбедуваат емотивната врска да продолжи надвор од спалната соба.

17. Давање приоритет на сексуалното здравје

Исклучителните љубовници сериозно го сфаќаат сексуалното здравје. Практикуваат безбеден секс, редовно се прегледуваат и отворено разговараат за сексуалното здравје со своите партнери. Овој одговорен пристап обезбедува безгрижно и пријатно сексуално искуство.

18. Спонтани романтични дела

Романтиката не е ограничена само на посебни прилики. Големите љубовници ги изненадуваат своите партнери со спонтани акти на романса, од срдечни гестови до љубовни пораки. Ова ја одржува романтичната искра жива и додава дополнителен слој на интимност во врската.

19. Подготвеност за експериментирање

Разновидноста е зачин на животот, особено во спалната соба. Исклучителните љубовници се отворени да испробуваат нови работи и да излезат од нивните комфорни зони. Без разлика дали се работи за ново сценарио за играње улоги или за воведување нова играчка, тие ја одржуваат возбудата жива.

20. Одржување здрава врска надвор од спалната соба

Конечно, да се биде одличен во кревет не е само она што се случува помеѓу чаршафите. Исклучителните љубовници разбираат дека здравата, љубовна врска надвор од спалната соба значително придонесува за квалитетот на интимноста во неа. Тие вложуваат време и труд во негување на нивната врска во сите аспекти од животот.

Како заклучок, да се биде исклучителен во кревет ги надминува техниката и перформансите. Тоа зависи од вашата способност отворено да комуницирате, да ги прифаќате новитетите, да ги почитувате границите и дарежливо да давате и примате задоволство. Разбирањето дека фантазиите не се реалност, совладувањето на анатомијата и признавањето дека фетишот не е табу се исто така од витално значење. И на крај, уметноста на заведување е последната капка во морето на исклучителното водење љубов. Овие особини, кога ќе се соединат, несомнено ве ставаат на патот да станете извонреден љубовник.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shopping Cart
Scroll to Top