Rewolution

Долго пред феминистичкото движење да ги преземе своите први удари за време на Француската револуција, имаше жени со голема моќ, интелигенција и со авторитет да го променат светот; достигнување кое има двојна заслуга, земајќи го предвид времето во кое живееле многумина од нив.

Примерот на овие жени покажа прекин во општествениот калап наметнат од владејачките класи и политичкиот, кралскиот или црковниот авторитет во моментот: онаа на жените да бидат подложни на моќта на мажите. Иако не сите свесно работеа за движењето за еднакви права, тие помогнаа да се инспирира морална и културна трансформација во однос на улогата на жената во општеството.

Rewolution е инспирирана од Француската револуција прилагодена на актуелната ера. Барање за права за еднаквост во сите аспекти.

Прикажан е еден резултат

Shopping Cart

Филтрирај по цена

Филтрирај по боја

Scroll to Top